Goden en Godinnen verspreid in de geschiedenis en tijd

Al zolang de mensheid bestaat, bestaat er geloof en religie. Zelfs de Neanderthalers hebben muurschilderingen met mystieke wezens met vleugels die hen zouden bezoeken in de nacht. Geloof is eigenlijk het meest tastbare wat we hier op aarde hebben. Al zijn we dat in deze tijd van nu totaal vergeten omdat we met onze snufferd in onze telefoons, games en webshops zitten. Maar het geloof is het meest tastbare op aarde, dit komt door haar uitbreiding in culturen en tijd. Geloof vond je overal en in elke uithoek van deze planeet. Geloof hield ons standvastig, met eer en respect voor wat we zijn en niet zijn.  

Lees meer »

Verschillen in cultuur. Bestaan die of is dit slechts een verzinsel?

De mensheid, het reizende en verspreidende volk. We vestigen ons op een plek waar we ons thuis voelen, welkom en/of mee geassocieerd willen worden. Soms moeten we verhuizen vanuit noodzaak vanwege oorlog, armoede of andere zaken. En soms verhuizen we omdat het tijd is voor een nieuwe start. We vestigen ons op alle mogelijke plekken op onze planeet waar soms zelfs de keuze wordt gemaakt waar overleven een dagelijkse kost is. Neem als voorbeeld Siberië, hier wonen is gaat niet gepaard met luxe en technologie. Dit is back to the basic. En toch zijn er cultuur verschillen?  

Lees meer »

Het is tijd

Tijd, in dit leven zitten we vast aan tijd. De tijd van geboorte tot de dag van sterven. In onze huidige samenleving zijn we nu ook tijdsgebonden. De wereld en de mensen die daarop wonen voeren met ze allen een race tegen de klok strijd. In elk van de woongebieden leveren we deze strijd tegen de tijd, we zijn gehaast, we rennen van afspraak naar afspraak. En hebben eigenlijk nooit tijd genoeg om onze dagtaken te vullen. Er zijn nog enkele woongebieden op onze aarde waar groepen mensen wonen, of stammen die deze materialistisch haast niet voelen en ervaren. Zij leven nog volgens de oude gewoontes, met eerbied voor natuur en dier door religie en geloof. Dit zijn er echter maar weinig. Over het algemeen is de gehele wereldbevolking in een gewapende strijd tegen Vader Tijd.  

Lees meer »

Maansymbolen

Een nieuwe volle maan is gearriveerd en dat betekent weer een nieuwe ontwikkeling fase waarin we in onze levensreis in vertrekken. Een nieuwe tijd waarin er verschillende transities in onze persoonlijke ontwikkeling zullen plaatsvinden. Maar hoe weet je waar je op moet letten?  

Lees meer »

Die arme ouders

Ik moest het even Google hoor, de nieuwe trendsetter onder de jongeren. Ben zo niet op de hoogte van de laatste trends dat Google hier even mijn beste vriend was. Zo vond ik de flatbike, de hype onder jongeren en scholieren. Deze flatbike is niet meer weg te denken van de straten.  

Lees meer »

Jij wel en ik niet

Ik wil het hebben over onverantwoordelijk gedrag en in dit geval die van de Belastingdienst. Naar mijn gevoel zijn er weinig mensen die dit durven te zeggen, dus deel ik mijn frustraties hierover met jullie. 

Lees meer »

De Diagnose

Ik wil in deze blogpost verder uitweiden over de term "de diagnose". Het komt een beetje overeen met de blogpost labels, maar in deze ga ik het hebben over andere stoornissen en syndromen. Waarvan ik van mening ben, dat als we deze op een hele andere manier zouden benaderen. De wereld er een stuk vrolijker uit zou zien. Er zouden minder vooroordelen zijn en meer herkenning en erkenning.  

Lees meer »

Vierkante ogen

De 20e eeuw, een tijd van ontwikkeling in technologie, media en design. Zo werd in de 20e eeuw ook de eerste TV ontworpen.  

Lees meer »

Het verschil

Allereerst voordat jullie verder lezen, wil ik aan jullie iets vragen. Ik wil jullie vragen om naar de natuur te kijken en de focus te leggen op de bomen om je heen. Kijk naar de bomen bij jou in de wijk, kijk naar de bomen die geplant staan op het schoolplein, kijk naar de bomen aan de rand van de weg en kijk naar de bomen die omringt worden met natuur of water.  

Lees meer »

Gelabeld

Labels, een woord dat we vaak associëren met producten die we kopen in winkels. Denk aan groente en fruit uit de supermarkt, die we uit bezigheidstherapie ook zelf mogen labelen in de supermarkt zelf. De kleding die je koopt in de leuke boetiekjes in jouw woonplaats. Ook vinden we labels bijvoorbeeld op kantoor, voor het sorteren van inkomende post. Labels vinden we overal om ons heen. 

Lees meer »