Het verschil

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 20:31

Allereerst voordat jullie verder lezen, wil ik aan jullie iets vragen. Ik wil jullie vragen om naar de natuur te kijken en de focus te leggen op de bomen om je heen. Kijk naar de bomen bij jou in de wijk, kijk naar de bomen die geplant staan op het schoolplein, kijk naar de bomen aan de rand van de weg en kijk naar de bomen die omringt worden met natuur of water.  

Wat zie je? En wat voel je? Raak ze is aan, als je durft. Ik gniffel even, maar om even heel streng te zijn, pas dan mag je eigenlijk verder lezen.  

We weten allemaal dat het groen om ons heen, levende organisme zijn. Ze ademen, voeden zich, planten zich voort en communiceren met elkaar via de wortels diep in de grond. Je zou ook bijna kunnen zeggen dat bomen verharen of ook wel ruien genoemd. In de herfst verliezen ze hun zomervacht, om deze vervolgens in de lente weer aan te maken. Planten, bomen en het groen om ons heen verschillen eigenlijk helemaal niet zoveel van ons, zoals vele eigenlijk denken. Alles wat leeft en organisch is, is qua energie, temperament en levensstijl geheel gelijk aan elkaar. Is het de mate van uiting in het temperament dan wel verschillend maar we hebben allemaal dat overlevingsinstinct.  

Wanneer we dreigen te vallen, zullen we er alles aan doen om te blijven staan. Dit geldt ook voor het groen om ons heen. Het is zelfs zo, dat bomen op zo een mooie manier met elkaar communiceren, dat wanneer een boom dreigt zijn laatste kruid te verschieten. De rest van de bomen bijspringt om haar extra bij te voeden en energie te geven, zodat zij weer een nieuw leven kan inblazen en in die van haar omgeving.  

We hebben elkaar immers nodig, ja daar is hij weer. Een veel voorkomende zin, die je vaak tegen zal komen in een van mijn blogs. Wij kunnen niet zonder onze bomen en in een heel breed perspectief gezien kunnen de bomen niet zonder ons. Elk takje, elk pootje en elke hand is energetische met elkaar in contact en communiceert. De bomen geven ons liefde door ons te voorzien van genoeg zuurstof, wij geven de bomen liefde door gewoon gelukkig en liefdevol te zijn voor onze omgeving. Een boom, heeft net als onze aarde een volle energie nodig om voort te bestaan. Een volle energie ontstaat uit de pure bron van liefde, hoop en geluk. Negativiteit zorgt voor een dunne energiestroom, die moeilijk te begrijpen, te ontvangen en te lezen is. Dus wanneer wij geluk en liefde met elkaar delen, zoals mensen onderling zouden moeten doen. Zal de boom deze energie met haar bladeren of takken in de wind opvangen. Zich hiermee voeden en dit zelfs delen met onze aarde. Die weer een positieve energiestroom naar de rest van de wereld terugstuurt. Alles is verbonden.  

Het perfecte voorbeeld is de tijd van nu, gaat het slecht met de mensheid, dan gaat het slecht met onze aarde. Je kunt het zien aan de toenemende dreiging van steeds meer oorlogen om ons heen. Oorlogen ontstaan uit hebzucht en macht, ik hoef jullie denk niet uit te leggen hoe dun die energie is die daarom heen hangt. Gevoed met haat en negativiteit.  

De bomen vangen deze op, zenden het de aarde in en de aarde reageert. Overstromingen, watersnood en elke andere natuurramp is een boodschap van de aarde, ik heb liefde te kort.  

Ze stuurt met alles wat ze heeft een vibratie de wereld in om aan ons duidelijk te maken, dat dit zo niet langer meer kan of we zullen met ze allen ten onder gaan.  

Waar ik heen wil, is communicatie. De aarde praat met ons, de natuur praat met ons en wij als mensen in de meerderheid verspreid over deze prachtige wereld kunnen terug praten. En onze lieve aarde een handje bijstaan in haar overlevingskracht. Dus mijn vraag is nu, wat voelde je toen je de verschillende soorten bomen in jouw omgeving aanraakten. Ervaarden je een verschil? 

Het verschil zit hem namelijk in de omgeving, bomen die langs de snelweg geplant staan zullen minder energie afgeven, dan een boom in het midden van een park of boos. Wanneer je nog geen verschil gemerkt hebt, dan snap ik dat. Het is ook moeilijk in het begin om het verschil te constateren. Dus zal ik de stap wat voor je verkleinen. Er zit namelijk echt een duidelijk verschil in de boom in het midden van een park of bos, of de boom geplant aan een drukke weg met veel razend verkeer. Voel aan beide bomen en kijk naar ze. Wat zie je? Wat voel je? 

Waarom is dit zo belangrijk? 

Wanneer je het verschil leert kennen, zul je leren dat wij met elkaar iets aan het in stand houden van onze aarde kunnen doen. En dat is onze natuur erkennen en herkennen. Wanneer wij liefde en begrip voor onze omgeving hebben, je zou het bijna liefkozen van een boom kunnen noemen. En nee, ik zal niet van je vragen om elke dag een boom te knuffelen als je daar geen behoefte aan hebt. Is het wel een gemis, al spreek ik vanuit mezelf. Alleen al de erkenning en herkenning van he, ik heb jou eigenlijk heel hard nodig om te leven. Alleen dan al zal de boom een flinke schok van liefde en geluk aan onze aarde geven. Onze lieve planeet zal na veel erkenning en herkenning een diepe zucht van opluchting afgeven om zichzelf weer te stabiliseren waarin overleven voor iedereen een geldend aanbod is.  

Je ziet het namelijk aan een boom als zij ongelukkig of niet erkent is in haar omgeving. Er komt nauwelijks tot geen energie van deze boom vrij. Je merkt het eigenlijk al aan de mens zelf. Het begint met ons, de aarde reageert en wij reageren weer terug. Eerst is het oorlog, de aarde slaat met negativiteit terug door natuurrampen te veroorzaken, de mensheid wordt ongelukkig, bang en vol met zorgen. We beginnen feller en met meer onbegrip naar elkaar te reageren. Let er maar is op, wanneer je in het bos loopt is het een lach of een vriendelijk hallo die je ontvangt van je passant. Loop je in de stad zal je bij een hallo een vreemde boze blik krijgen, van he, wat doe jij nou. Een gelukkig boom zorgt dus direct al voor een liefdevoller en vrijere omgeving, waarin wij direct op anticiperen.   

Er is dus echt een verschil, en dat is wat ik je constant met deze woorden probeer duidelijk te maken. Van he, lieve medemens, let is op. We hebben een prachtige planeet als ons thuisgekregen, laten we daar met ze allen wat zuiniger op zijn. En de aarde zal ons belonen met meer energiestromen die ons al het geluk van de wereld zal geven.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.