Die arme ouders

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 20:31

Ik moest het even Google hoor, de nieuwe trendsetter onder de jongeren. Ben zo niet op de hoogte van de laatste trends dat Google hier even mijn beste vriend was. Zo vond ik de flatbike, de hype onder jongeren en scholieren. Deze flatbike is niet meer weg te denken van de straten.  

Weet ik niet of dit in elke plaats van Nederland geldt maar in Gemeente Westland is de flatbike niet meer weg te denken of te wissen van ons netvlies. De inkoop van deze flatbikes is bijna niet bij te houden door de fietsenzaken en staan er zelfs wachtrijen op.  

Met een snelle blik heb ik even Google geraadpleegd maar voor zover ik kon zien is de goedkoopste flatbike die ik tegenkwam vanaf ongeveer € 1000,00. Dat noem ik nog is een verjaardagscadeau, een kerstcadeau, een kleinigheidje van opa en oma vanwege je goede rapport of diploma. Of gewoon een aardigheidje omdat je ouders gewoon gek van je zijn en niet willen dat je de laatste trends misloopt.  

Dus wat doen deze lieve ouders, die nemen er nog een baantje bij, of bezuinigen voor deze ene maand op de boodschappen of hun eigen levensmiddelen. Draaien een extra dienst, sluiten een lening af bij hun eigen pa en ma. Je kan het zo gek niet bedenken maar die flatbike die komt er!  

In deze tijd van nu, is het van groot belang dat de laatste trends en hypes worden opgevolgd en nagestreefd. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je wordt buitengesloten, uitgelachen en zelfs gepest. Dit komt allemaal natuurlijk door onze lieve Social mediakanalen en de tv. Niks mag meer gemist worden!  

Vanmiddag kwam ik samen met een vriendin in de auto weer een aantal jongeren tegen met een eigen flatbike. Ik riep nog gekscherend oh zie ik er daarom de laatste tijd zoveel. Het is een hype. Arme ouders, dacht ik hardop. Vroeger waren we blij met een houten of plastic jojo, gooiden we onze flippo's tegen de muren en knikkerden we erop los. Onze trends waren niet zo duur, ja tot de opkomst van de Furby, de eerste hype die rond de 100 gulden kosten. Ik hoefde daar destijds bij mij ouders niet mee aan te komen. Ik kreeg een Tamacotchi, daar deed ik het maar mee. Die liet ik ook al doodgaan dus wat moest ik met een Furby.  

Maar heel veel latere duurdere hypes kwamen er niet, we werden daarna overrompeld door de Teletubbies en Pokémon met hun speelkaarten en speciale edities. De prijzen zakten weer naar beneden. Zelfs knikkeren kwam weer even in en de ouders van toen juichte van geluk.  

 

Als ik naar de ouders van nu kijk, zie ik vaak veel stress. Zou dit door de enorme uitgaves voor hun kinderen komen, ik denk het stiekem wel. Lieve ouders, ik heb echt met jullie te doen. Maar als we nou allemaal is niet zoveel willen en moeten hebben, dan zou dat al een heel stuk aan stress schelen. Stress in het moeten hebben en stress in de enorme uitgaves die jullie bijna elk half jaar weer aan een nieuwe hype moeten spenderen. Of het gaat weer om een kledingrage waaraan iedereen moet meedoen en voldoen.  

Lieve jongeren, dit is een bericht aan jullie. Denk aan het hart van jullie ouders, wil wat minder en heb genoegen met wat je al hebt. Ik ben me bewust van het feit dat dit een andere tijd is. Maar hebben we die niet zelf gecreëerd door steeds meer te willen en geen genoegen te nemen met het oude? Dus is het dan wel zo eerlijk om altijd maar naar ons te wijzen, die zeggen dat het vroeger allemaal veel rustiger en vrijer was. Een tijd waarin de druk nog niet zo hoog lag op het moeten en willen. We doen hier met ze allen zelf aan mee, al zouden we allen hier afstand van nemen. Dan zullen de vernieuwingen ook wegblijven, waarbij de bollebozen dan misschien meer focus krijgen op technieken die de wereld kunnen veranderen. De echte belangrijke dingen.  

Dus lieve mensen, kom met je hoofd uit die heerlijke roze bubbel. Ik weet het, het is daar fijn, maar we weten allemaal dat het maar een leugen is die bubbel van ons. Want willen we echt even ademhalen dan pas voelen we de stress die we dragen op onze rug. Die overigens voor iedereen veel te zwaar is, laten we met ze allen een stapje terug doen. En verlichting voor onszelf gunnen.  

 

Doe met me mee, adem in en telefoon uit, adem uit en de natuur in. Gun je hart wat vrijheid en vertier, maak een dansje en heb plezier! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.