Vierkante ogen

Gepubliceerd op 31 mei 2024 om 20:31

De 20e eeuw, een tijd van ontwikkeling in technologie, media en design. Zo werd in de 20e eeuw ook de eerste TV ontworpen.  

In februari 1924 werd een eerste uitzending van Felix de Kat uitgezonden en op 30 oktober 1925 een bewegend beeld van Baird. Nederland liep hierin een beetje achter, maar in het jaar 1929 werden de eerste beelden vertoond aan 20 mensen in het Kurhaus te Scheveningen. Een hele happening voor die tijd.  

Inmiddels kunnen we onze TV niet meer wegdenken, met veel keuzestress door de honderden soorten zenders. Is TV kijken een tijdverdrijf, een verslaving en een afleiding geworden. Elke avond is er wel een programma te zien voor ieder in zijn interesse. Er worden bijna dagelijks nieuwe programma's, films en series verzonnen en uitgebracht om het menselijke publiek te vermaken.  

Ik zie de TV niet meer dan als een leugenkast en een angst voedende kast. De TV liegt erg veel en elk van de programma's die je kijkt zit een script aan verbonden. Iets waar veel mensen helaas nog niet bij stil staan. Alles op de TV is nep, ingepland en gemonteerd zodat het publiek uitzonderlijk vermaak te zien krijgt. Zo wordt de verslaving tot stand gebracht. Heb ik het nog niet over de frequentie golven die de TV uitstraalt maar dat komt later aanbod.  

Wanneer we een programma bekijken op National Geographic bijvoorbeeld, wil ik je vragen goed te letten op de headlines in het programma zelf. Waar je lekker wordt gemaakt in bijvoorbeeld een programma over een ontdekking uit onze geschiedenis. Zul je merken, wanneer je erop let, dat de ontdekking ten eerste niet zo bijzonder en/of nieuw is. Maar dat het al en al meer gaat om de technologie die men toepast bij het opsporen van ruïnes bijvoorbeeld. Wanneer we een spelshow kijken, of een datingprogramma, moet men niet vergeten dat er een script is waaraan de deelnemers zich aan moeten houden. Ook wordt er veel geknipt en geplakt voor de uitzending echt plaatsvindt. Het enige tot nu toe redelijk echte programma is VI, een live uitzending waar gepraat mag worden over van alles. Maar geloof me, ook daar zijn er grenzen gegeven aan wat er wel en niet besproken mag worden.  

En dan nog het nieuws, de angstaanjager van onze maatschappij. Het is opvallend dat er per uitzending een positief bericht wordt uitgezonden om de kijker te misleiden. De rest van de nieuwsberichten zit vol met waarschuwingen, angst voedende berichten en zorgenmakers. Al deze genoemde redenen is er een van waarom ik geen tv meer kijk. Het nieuws is slecht voor onze gezondheid en vol onwaarheden. Want alleen de negatieve aspecten komen vaak aanbod en wordt er juist een voedend bericht afgegeven van wantrouwen naar onze wereld. Waardoor de mensheid nog verder van elkaar komt af te staan. Want zeg nou eerlijk, ik neem het voorbeeld van mijn eigen vakantie in Thailand. Ten tijde van mijn bezoek aan Bangkok werd in Nederland gespeculeerd over heftige rellen tussen twee partijen. Bangkok zou een gevaar zijn voor de toerist en als zeer onveilig worden aangeschreven. Ik heb daar gelopen, het vredelievende volk dat Thaise mensen zijn bekommerd zich helemaal niet op passerende toeristen. Er wordt zelfs rekening met hen gehouden. Wanneer je de demonstraties passeert wordt er nauwelijks naar je omgekeken en alsnog wordt er met veel respect en voornamelijk de angst voor de boven macht gehandeld. Zo spannend is het allemaal niet.  

Dit geldt ook voor landen als Turkije. Ieder die in Turkije op vakantie is geweest weet dat de aantallen aan vriendelijk volk, waardoor je je welkom voelt in hun land. In grotere aantallen aanwezig is dan de angst die ons wordt aangepraat op het nieuws.  

Dus als we het zo bekijken, is onze geliefde TV niet meer dan een leugenkast. Een misleider, een bedrieger, die ons verder bij elkaar vandaan jaagt. Klinkt onwijs hard, maar als we het allemaal heel eerlijk bekijken is dit de waarheid. En dan heb ik het nog niet eens over de opkomst van telefoons, computers, laptops, tablets en nog veel meer.  

Naast het verspreiden van leugens is onze TV nog ergens anders goed in. Dit is iets wat veel mensen niet willen geloven of nog niet eens weten. Onze TV is ook een frequentiezender.  

Met een frequentiezender bedoel ik dat onze TV een bepaald geluid afspeelt zonder dat je deze met het blote oor hoort. Het wordt vertroebeld door de programma geluiden, film en serie geluiden. Maar ook de schreeuwende reclames denderen over dit geluid heen.  

Wat doet dit met jouw als mens?  

Deze frequentie zendt een hoge en een lage toon uit die ervoor zorgt dat er ruimte vrij komt voor angstige gevoelens, misleidende gevoelens en het doen geloven van wat er allemaal op TV aan jou wordt wijsgemaakt. Het houdt ons in de ban van de maatschappij.  

Daarom schrijf ik over onze nu nog geliefde TV en wil ik jullie hierin een advies geven. Het advies luidt natuurlijk, zet hem vaker uit. En dan bedoel ik helemaal uit, niet op stand by maar uit dat ding. In het begin zal dit voor schommelingen in je emoties zorgen, je zou het bijna afkickverschijnselen kunnen noemen. Dit is alleen niet wat er gaande is, het is een reset van het brein die gaat plaatsvinden. Die in het vervolg weer ruimte maakt voor de aanmaak van dopamine en de andere geluk stofjes in je brein. Er komt ruimte vrij voor creativiteit of andere belangrijke dingen zoals het doorbrengen van tijd met je familie, vrienden en andere geliefde.  

Je zal na verloop van tijd, dit zal een week of 3 duren, meer de behoefte krijgen om jezelf te ontdekken, naar buiten te gaan en andere activiteiten te volgen. Je voelt je beweeglijker, enthousiaster en nieuwsgierige naar wat het leven allemaal te bieden heeft. Er komt weer ruimte vrij voor het waarmaken van je dromen, zonder het uitstel gedrag waar die frequentie ook invloed op uitoefent.  

We willen immers allemaal doen wat ons hart verlangt en ook die TV zorgt ervoor dat je stagneert in het waarmaken van je dromen. En niet alleen de frequentie maar ook wordt er je wijs gemaakt dat het waarmaken van dromen een kwestie van geluk is. Dit is natuurlijk de grootste leugen die er is. We zijn allemaal geboren met bijzondere kwaliteiten en talenten, we zijn allemaal mens. Dus waarom zou het voor hen wel kunnen slagen en voor jou niet?  

Dus mijn advies, zet die TV uit, helemaal uit. Je zou het in het begin ook langzaam kunnen afbouwen of een avondklok voor jezelf kunnen instellen waarin die TV aan en uit mag. Hervind jezelf, want je bent bijzonder! Ook jij verdient te dromen en deze na te jagen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.